Csontritkulás

Csontritkulás hatékony kezelése BEMER mágneses terápiával

 • Tudta Ön, hogy a betegség korai szakaszában nem is észlelhetők a csontritkulás tünetei?
 • Tompa, kisugárzó fájdalmat érez izmaiban, különösen a derék, nyaki tájon, amely pihenésre sem szűnik meg?
 • Fáj a háta?
 • Nem tudja a hátát tartani?
 • Háta egyre görbébb lesz?
 • Csontja spontán módon eltörik?
 • Csökken testmagassága?

csontritkulas_osteoporosis_Eleteroforras_BEMERA csontritkulás csakúgy, mint a szív és keringési rendszert érintő betegségek a civilizált ember népbetegségének számít.

A csontritkulás Magyarországon több mint 900.000 embert érint. Sajnos azonban sokszor már csak igen előrehaladt stádiumban sikerül diagnosztizálni (akár 30%-os csonttömeg vesztés után).  Ilyen esetekben a gyógyszeres terápia melletti szinten tartás is jó eredménynek tekinthető.

A BEMER mágneses terápia alkalmazása azonban kísérleti rendszerekben is egyértelműen fokozta a csontsejtek aktivitását, szaporodását. Ebből adódóan a BEMER mágneses terápia egy rendkívül hatékony alternatív gyógymód a csontritkulás tüneteinek enyhítésében, a csontok állapotának megőrzésében. A BEMER terápia a csontok anyagcseréjére kifejtett bizonyított hatásai: a piezoelektromos hatás következtében pozitívan stimulálja a csontsejtek anyagcseréjét. Aktiválja a kalcium anyagcserét és segíti annak csontokba történő beépülését, ezáltal akár lassú csontállomány felépülés (csonttömeg növekedés) is elérhető.

A BEMER mágneses terápia közvetetten hat a hormonrendszerre is, amellyel pozitívan befolyásolja az ásványanyagcsere folyamatot. Általános hatása során pedig enyhíti a fájdalmat, ami néha a csontritkulás velejáró tünete.

A BEMER terápia hosszan tartó alkalmazásával az időskori csontritkulás megelőzhető, illetve a már kialakult csontritkulás jó hatékonysággal kezelhető.

Csontritkulás Csontritkulás és a BEMER terápia alkalmazása

Osteoporozisnak a csontsűrűség kortól függőfiziológiai mértéket meghaladó csökkenését nevezzük. Mivel a csontok élethossziglan épülnek fel és bomlanak le, a redukált csontképzés és a fokozott lebomlás is a csontállomány sorvadását okozhatja.

Itt elsődleges és másodlagos csontritkulást különböztethetünk meg. Ha az állomány anyagcserezavarok, pl. cukorbetegség, pajzsmirigy túlműködés vagy más alapvetőpanaszok miatt csökken, akkor a másodlagos csontritkuláshoz soroljuk, vagyis más betegségek tünetét jelenti. A lényegesen gyakrabban előforduló csontritkuláshoz tartozik, pl. a klimax utáni és öregségi csontritkulás, ennek okai még tisztázatlanok. A nők esetében az ösztrogén csökkenése a klimaxnál mégis fontos tényezőnek tűnik.

Az elsődleges csontritkulás előre haladása lényegében a csontsejtek újraképződésétől függ, hiszen a csontképződési ráta legtöbbször csökken, a lebomlási ráta viszont normálisnak tekinthető.

csontritkulas_osteoporosis_Eleteroforras_BEMER_aloe_vera3

Csontritkulás növekedési szakaszban gyerekeknél és fiataloknál is felléphet, de jóval gyakrabban fordul elő felnőtteknél az 50. életévtől kezdődően. A legújabb felismerések szerint abból indulnak ki, hogy férfiakat és nőket egyformán érinthet.  Sokszor hosszú időn keresztül relatíve panaszmentes az ember, így a csontvázrendszer eme betegségét csak későn ismerik fel. A csontritkulás hazánkban majdnem egy millió embert érint. A nők gyakrabban szenvednek a csontritkulástól, mint a férfiak. A nők körülbelül 7%-ánál a változókor után, az 55. életévet követően, 19%-uknál a 80. életév után alakul ki a betegség. A csontritkulás leggyakoribb oka a változókori ösztrogénhiány. Némelyik orvos csak akkor beszél egyáltalán csontritkulásról, ha az első spontán törések előfordulnak.

A betegség első jele a csontok, főként gerincoszlop környékén előforduló, tompa, szaggató, hasogató fájdalma lehet. A csontok statikus stabilitását biztosító rostos kötegstruktúra „megritkulása“ miatt, a csigolyatestek egyre porózusabbakká válnak és csigolyatörés is előfordulhat. Külső tünetek a testmagasság (akár 10 cm-es) csökkenése kyphosis (özvegyasszonyhát) és úgy nevezett fenyőfaráncok kialakulásával párosul, a hátizomzat dudoros megkeményedése (myogelosis) és a fájdalom csökkentése érdekében gyakori a kímélő testtartás felvétele. A fájdalom mellett a csonttörés fokozott kockázata jelenti a legnagyobb hátrányt.

A csontállomány leépülése miatt annyira csökken a terhelhetőség, hogy már a legkisebb erőhatás következtében eltörhetnek a csontok, pl. bordatörés köhögésnél, vagy megbotláskor eltörik a combnyakcsont.

A csontritkulás megelőzése gyermekkorban kezdődik

Az osteoporózis gyökerei a gyermekkorban keresendők. Mivel a kalcium csontokba való beépülése a csontritkulás kialakulásának központi kérdése, így a helytelen táplálkozás a csontritkulás kialakulásának melegágya. A fiatalok körében az üdítőitalok fogyasztása egyre nagyobb méreteket ölt. Ráadásul ebben a korcsoportban az üdítőitalozás a tejfogyasztás rovására megy. Általában nagyon ritkán esznek friss gyümölcsöt, zöldséget és halételeket. A táplálékkal felvett kalciumnak egyébként is átlagosan csupán 20-40%-a hasznosul (felszívódási ráta). A növekedésben pedig igen fontos szerepe van a felszívódási rátának.

A csecsemőknél például az anyatejben lévő kalcium 75%-a felszívódik. A kalcium csontokba való beépülését segíti a D-vitamin, a tejtermékek és a gyümölcssavak. Kimutatható, hogy felnőttként sokkal nagyobb csontsűrűséggel rendelkeznek azok, akik gyermekkorukban sportoltak. Érdekes például, hogy a combnyak megerősödött azoknál, akik 8-9 éves korukban valamilyen ugrósportot űztek heti 3 alkalommal 8 héten át.

 

csontritkulas_osteoporosis_Eleteroforras_BEMER_aloe_vera

A BEMER-terápia csontok anyagcseréjére gyakorolt hatásai

 • A piezoelektromos hatás következtében lelassulhat vagy megelőzhető a csontveszteség.
 • A kalcium anyagcsere aktivizálásával, a kalcium csontokba beépülésének elősegítésével, az állomány lassú felépülése érhető el.
 • Közvetett hatások a hormonrendszer szabályozásának köszönhetően, ami az ásványanyagcsere irányításában fontos szerepet játszik.
 • Általános hatásai mellett pozitív irányban befolyásolja a fájdalmat, ezzel a csontritkulás tünetére is kihat.

A BEMER terápia egy rendkívül összetett kezelési mód, ami nemcsak a csontszövetek anyagcseréjét és ezzel struktúrájukat javíthatja, hanem az egész szervezetét is serkentheti. A tudatos, kalciumban gazdag táplálkozás és friss levegőn sok mozgás mellett azonban – az egyéni lehetőségektől függően – néhány utasítást be kell tartani. A legújabb ismeretek alapján gyanú merült fel, hogy a tehéntej és az ebből készült termékekben található kalcium különleges struktúrája miatt rosszul épül be a csontokba. A megnövekedett kalcium (kb. 1200 mg naponta), foszfor és fluorszükséglet miatt olykor ásványanyag készítmények beszedésére is szükség van akkor, ha a táplálékfelvétel ezt a szükségletet nem tudja fedezni. A következő természetes élelmiszerek tartalmazzák nagyobb mennyiségben a szükséges ásványanyagokat: zöld zöldségek, tengeri hal, tenger gyümölcsei, dió, mogyoró, juh- vagy kecsketej és az ebből készült termékek.

A csontsűrűség megtartása, vagy esetleges növelése érdekében folyamatos törődésre van szükség. Így ilyen esetekben a BEMER mágneses terápia (8-30 perces kezelés) folyamatos hosszabb ideig történő igénybe vétele járhat csak eredménnyel.

Extra ásványi anyag bejuttatására javasoljuk kiegészítő terápiaként a természetes táplálékkiegészítő fogyasztását (ajánlást kérje tanácsadónktól).

Hívja máris szaktanácsadónkat, Lehoczky Enikőt:

+36  70 424 00 16

Bérelje ki máris BEMER-készülékét !

Eleteroforras_Centrum_bemer_berles_aloe_vera_forever_living

BEMER 50 %-os kedvezménnyel 2016. december 30-ig!

Szakirodalom: Kafka WA, Schütze N, Walther M Einsatz extrem niederfrequent (BEMER typisch) gepulster schwacher elektromagnetischer Felder im Berich der Orthopedie (application of extrem low frequent (BEMER type) pulsed elektromagnetic fields in orthopedics) Orthopadische Praxis 41,1,22-24, Academy for bioenergetics AFB Schliessa 12, FL-9495 Triesen AFB Report V04/01 http://www.webbeteg.hu/cikkek/csontritkulas/11130/a-csontritkulas-nem-csak-az-idosebb-korosztalyt-fenyegeti

Mentés