Rossz hírek a szívbetegségről

A szívbetegség a legsúlyosabb népegészségügyi probléma az egész világon. Ilyen vagy olyan formában a szívbetegség gyakorlatilag minden családot érint.

  • Az emberiség történelme során a halálozási okok alapján több korszakot szoktak megkülönböztetni. Az első korszak a nagy járványok és éhínségek kora, a második a fertőző betegségeké, a harmadik pedig a krónikus nemfertőző betegségeké. A 21. század elején Európában és Magyarországon 100 halálesetből 92 krónikus nemfertőző betegség miatt következik be. A krónikus nemfertőző betegségeknek csaknem fele szív és érrendszeri betegség.
  • A szívbetegség és a szélütés felelős minden második haláért. Több halált okoz, mint az összes többi betegség (köztük a daganatos betegségek is) együttvéve. A nemfertőző betegségek „világjárványa” a WHO szerint várhatóan felgyorsul, így 20130-ra a krónikus nemfertőző betegségekben elhunytak száma elérheti az évi 52 milliót.
  • Tízszer nagyobb valószínűséggel hal meg valaki szívbetegségben, mint balesetben, és harmincszor nagyobb valószínűséggel, mint AIDS-ben.
  • A szívbetegség nem válogatós gyilkos. Vezető halálok mind a férfiaknál, mind a nőknél, és minden etnikai csoportban. Bár sokan úgy hiszik, hogy a szív-és érrendszeri betegségek főleg a gazdag országokat érintik, a szegényebb nemezeteket sem kímélik. A nemfertőző betegségek okozta halálozások 80 százaléka az alacsony vagy közepes jövedelmű országokban fordul elő
  • A Harvard School of Public Health által készített Világgazdasági Fórum-tanulmány szerint 2010-ben a 17 millió ember halálát okozó szívbetegségek direkt és indirekt költsége 863 milliárd dollár volt. 2030-ra pedig 1000 milliárd dollárra nőhet. A szív- és érrendszer betegségek hamarosan nem egészségügyi, hanem gazdasági gondot jelentenek.

Dr. James M. Rippe kardiológus szakember a mindennapi gyakorlatban látta valósággá válni a fenti, elvont statisztikai adatokat. De azt is látta, és látja, hogy milyen sokat tehetnénk a szívbetegségek megelőzése érdekében. Azt is tudja és én is tudom, hogy a megelőzésről beszélni egy elszenvedett szívinfarktus után sem késő. Óvni kell szívünk egészségét, de ha minden erőfeszítésünk ellenére mégis bekövetkezik a baj, tudni kell jól együtt élni a szívbetegséggel.

 A BEMER terápia gondoskodik arról, hogy szívét sokáig becsben tudja tartani.

Lehoczky_Eniko_Eleteroforras_Centrum_Bemer_terapia_Forever_Living_AloeVeraHívja máris szaktanácsadónkat, Lehoczky Enikőt és kérjen személyre szabott tanácsadást:

+36 70 424 00 16

Szerezze be máris BEMER-készülékét!

Jó hír: a szívbetegség megelőzhető és kezelhető… Folytatás hamarosan…

Forrás: Dr. James M. Rippe, kardiológus szakorvos: A szív egészsége

| 2017. augusztus 24.
Címkék: , , , , , , ,


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A hozzászólásban használható HTML címkék és attribútumok:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.