Hogyan befolyásolható a magas koleszterinszint?

Hét kockázati tényező, amely befolyásolható 7/2

Már korábbi bejegyzésemben említettem, hogy

a rendszeres testmozgás megfelezi a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Az utolsó cigaretta eldobása után 5 évvel a szívbetegség és a szélütés kockázata a soha nem dohányzók kockázatának szintjére csökken.

Elég a feleslegesen cipelt túlsúly 5-10 %-ától megszabadulni, hogy értékelhetően csökkenjen a szívbetegség kockázata.

Már egyszerű étrendi változások is csökkenthetik a vér koleszterinszintjét.

A szívbetegség miatti halálozás az elmúlt évtizedekben 20 %-kal csökkent, és ez a csökkenés döntően az életmód-változtatásnak köszönhető.

Bár a kockázati tényezőket gyakran fontosságuk szerint osztályozzák, célszerűbb befolyásolható és nem befolyásolható kockázati tényezőkről beszélni.

Előző bejegyzésünkben a magas vérnyomásról, mint kockázati tényezőről beszéltünk, most vizsgáljuk meg a magas koleszterinszintet, mint a hét kockázati tényező egyikét.

Magas koleszterinszint, mint kockázati tényező – Befolyásolható?

Ma már szinte mindenki tudja, hogy a magas koleszterinszint rossz hír. Amikor a koszorúér-betegségek kialakulásának kockázatáról beszélünk, az emelkedett koleszterinszint csak egy a diszlipidémiák (a vérzsírok rendellenességei) közül, amelyek jelentősen emelik a szívbetegség kockázatát. A különösen veszélyes eltérések többek között a magas összkoleszterinszint, a magas LDL-koleszterinszint, az alacsony HDL-koleszterinszint, a magas trigliceridszint vagy ennek a négynek bármely kombinációja.

A jó hír azonban az, hogy életmód-változtatással, vagy ha az nem elég, akkor a ma széles választékban rendelkezésre álló hatékony gyógyszerek alkalmazásával eredményesen csökkenthető a koleszterinszint és ezzel a koszorúér-betegség kockázata.

Következik hamarosan a 3. kockázati tényező. Vajon, mi lehet az? Figyelje a bejegyzéseket!

A BEMER terápia segíthet szíve egészségének megtartásában.

BEMER-ezzen nap mint nap!

További információért keressen bátran. Szívesen segítek.

+36 70 424 00 16

Lehoczky Enikő az Életerőforrás Centrum vezetője

 

 

 

Forrás: Dr. James M. Rippe kardiológus szakorvos

| 2017. december 18.
Címkék: , , ,


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A hozzászólásban használható HTML címkék és attribútumok:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..